Electric has gone Audi.

Världspremiär för Audi e-tron.

Vi uppfann inte elbilen, vi gjorde den bara bättre. Nu är Audi e-tron här och vi kan påbörja ett nytt blad i historieböckerna. Äntligen finns det en elbil som är en fullstor SUV med quattro®, kompromisslös komfort, sofistikerad interiör och all den kvalitet du förväntar dig av en Audi. De två elmotorerna och den elektroniska fyrhjulsdriften ger fantastisk prestanda och följsam styrning – och det stora högspänningsbatteriet är förutsättningen för lång räckvidd. Välkommen till framtiden.

Kraftfull dynamik med eldrift

Kraftfull dynamik med eldrift

Accelerationsprestandan kan jämföras med den hos en sportbil, där två elmotorer ger Audi e-tron dess kraftfulla drivning. Det nya elektriska systemet för fyrhjulsdrift ger bästa möjliga väggrepp i alla körsituationer. Audi e-tron är därför inte bara praktisk att använda i vardagen, utan också ytterst smidig vid offroad-körning. Vid behov kan quattro kopplas på, vilket ger en situationsanpassad körning och en bil som är rolig att köra i all slags terräng.

Bygg din Audi

Bygg din Audi
Välj bil
Välj bil
A1
A1 Sportback
A3
A3 Cabriolet
A3 Sedan
A3 Sportback
A3 Sportback g-tron
S3 Cabriolet
S3 Sedan
S3 Sportback
RS3 Sportback
RS3 Sedan
A4
A4 Sedan
A4 Avant
A4 allroad quattro
S4 Sedan
S4 Avant
RS4 Avant
A4 Avant g-tron
A5
A5 Coupé
A5 Sportback
A5 Sportback g-tron
A5 Cabriolet
S5 Coupé
S5 Sportback
S5 Cabriolet
RS5 Coupé
A6
A6 Sedan
A6 allroad quattro
A6 Avant
A7
A7 Sportback
A8
Nya A8
Nya A8 L
Q2
Q2
SQ2
Q3
Nya Q3
Q5
Q5
SQ5
Q7
Q7
Q8
Q8
TT
TT Coupé
TT Roadster
TTS Roadster
TT RS Coupé
TT RS Roadster
R8
R8 Coupé
R8 Spyder
RS
TT RS Roadster
RS3 Sportback
RS3 Sedan
RS5 Coupé
TT RS Coupé
TT RS Roadster
e-tron
Audi e-tron
g-tron
A3 Sportback g-tron
A4 Avant g-tron
A5 Sportback g-tron

Tillgängligt just nu

Detaljer gör skillnaden

Detaljer gör skillnaden

Med Audi e-tron har Audi Design överfört märkets formspråk till den elektriska eran, både invändigt och utvändigt. Nya, stilistiskt definierande detaljer, som den speciella varselljussignaturen, laddningsluckan, frånvaron av avgasrör samt sömmarna på sätesklädseln som för tanken till ett elektriskt kretskort, signalerar tydligt att Audi e-tron är helt elektrisk. En höjdpunkt i designen hos Audi e-tron är tillvalet virtuella backspeglar.

Snabbladdning

Snabbladdning

Vid vardagskörning behöver man oftast inte stanna för att ladda batteriet, men vid längre resor kan man använda snabbladdningsstationer för att ladda med likström (DC) vid upp till 150 kW. Detta innebär att Audi e-tron är klar för nästa långa delsträcka av resan på ungefär en halvtimme. Audi e-tron kan också laddas med växelström (AC) vid upp till 11 kW. Laddning med 22 kW finns som tillval.